tisdag, maj 23, 2006

Kladdkaka

Ingredienser

2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krdm salt
1 dl smält margarin (100g)

Rör ihop ägg och socker (vispa inte!)
Tillsätt övriga torrvaror.
Rör ner det smälta margarinet.

Grädda på 157 grader i 15-30 minuter, beror lite på ugn, kolla efter 15 minuter.

Serveringstips
Alt 1. Riv blockchoklad över kakan när den fortfarande är rätt så varm, låt chokladen smälta ordentligt innan servering. Välj själv om du vill ha mörk, ljus eller vit choklad.

Alt 2. Värm hallon till en sås. Tillsätt inget socker och koka inte för hårt. Den lite syrliga hallonsåsen bryter av väldigt bra mot den söta kladdkakan.

1 kommentar:

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Får jag helt fräckt lägga mig i och säga: Använd inte margarin, det är hälsovådligt!

Uselt för hjärtat och kranskärlen! Härdat fett helt enkelt, som kroppen inte kan hantera. Eller transfett, med ett annat ord, det är bara ingen som säger det högt... *bekymrad*

Mvh,
SS :-)