lördag, maj 06, 2006

Morotskaka

Ingredienser

Kaka
2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 dl rårivna morötter

Kräm
30 g smör
60 g philadelphiaost naturell (original)
1,25 dl florsocker
Rivet skal från 1 citron
(saft från 1/2-1 citron)

Vispa ihop ägg och socker, blanda sedan ner resten av ingredienserna i den ordning de står. Grädda kakan i en smord och bröad form ca 45-60 min i 150ºC.

Blanda ihop krämen (smöret får gärna vara rumsvarmt) och bred ut den över kakan när den svalnat. Om du har i citronsaft kan det behövas mer smör och philadelphiaost så krämen inte blir allt för rinnig.

1 kommentar:

Malin sa...

Hej!!
Har provat ditt recept på morotskakan och den blev suveränt god. Tack så mycket för ett bra recept....