fredag, maj 05, 2006

Morotsbröd

Ingredienser

35 g jäst
5 dl mjölk
25 g margarin
3 dl finriven morot
1 tsk socker
2 tsk salt
7 dl lantbrödmjöl 4 sädesslag
7 dl vetemjöl special
0,5-1 dl solrosfrön

Värm mjölken och tillsätt margarin, salt och socker.
Häll vätskan över jästen som du smulat ner i en degbunke.
Tillsätt de rårivna morötterna och solrosfröna.
Rör slutligen ner mjölet.

Låt jäsa 1-2 timmar.

Baka ut 2-3 limpor.
Strö solrosfrön över limporna (om du vill).

Jäs 30-40 min.

Grädda 20-25 minuter på 225 grader.

2 kommentarer:

Stickbloggen sa...

Det här verkar gott!

Vonkis sa...

Det är jättegott att äta till olika soppor.