tisdag, juli 02, 2013

Mörk chokladrulltårta med mintsmörkräm

Ingredienser 

Sockerkaka
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
2 msk vatten

Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner alla torra varor. Sist vispar du ner vattnet.

Häll smeten på en plåt (går bra både med en vanlig plåt och en långpanna) med bakplåtspapper. Grädda på 225 grader i 5-10 minuter, beroende på ugn.

Låt kakan svalna.

Smörkräm
2 äggulor
1,5 dl vatten
1,1 dl strösocker
1,5 tsk potatismjöl
200 g smör
2-3 Mintessens (jag använde Strands pepparmint snaps)

Häll äggulor, vatten strösocker och potatismjöl i en kastrull. Låt det sjuda och koka sedan på svag värmeunder omrörning tills du fått en smet. Låt smeten kallna. Vispa ner smöret och tillsätt mintessensen. Tillsätt lite i taget och smaka av hela tiden.

Bred ut smörkrämen över hela kakan och rulla ihop på längden. Använd bakplåtspappret vid ihoprullningen. Lägg in rulltårtan i frysen (med bakplåtspappret runt) så att smörkrämen stelnar.

Inga kommentarer: