tisdag, juli 02, 2013

Ingefärsrulltårta med citronsmörkräm

Ingredienser 

Sockerkaka
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
1-3 tsk ingefära (pulver)

Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner alla torra varor. Sist vispar du ner vattnet. Smaka av smeten efter vare tsk ingefära men det behövs mer smaksättning än man tror.

Häll smeten på en plåt (går bra både med en vanlig plåt och en långpanna) med bakplåtspapper. Grädda på 225 grader i 5-10 minuter, beroende på ugn.

Låt kakan svalna.

Citronsmörkräm
2 äggulor
1,5 dl vatten
1,1 dl strösocker
1,5 tsk potatismjöl
200 g smör
Cest och saft från en citron

Häll äggulor, vatten strösocker och potatismjöl i en kastrull. Låt det sjuda och koka sedan på svag värmeunder omrörning tills du fått en smet. Låt smeten kallna. Vispa ner smöret. Riv skalet från en citron och pressa ur saften från densamma. Vispa ner ordentligt i smörkrämen.

Bred ut smörkrämen över hela kakan och rulla ihop på längden. Använd bakplåtspappret vid ihoprullningen. Lägg in rulltårtan i frysen (med bakplåtspappret runt) så att smörkrämen stelnar.

Inga kommentarer: