söndag, september 09, 2012

Scones

Hittade det här receptet på klassiska scones för ett tag sedan och har gjort det några gånger det senaste året. Det är ett väldigt enkelt recept och det är väldigt gott med exempelvis rabarbermarmelad till brödet när det är nybakat.

Ingredienser

3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Rör ner mjölken och arbeta ihop till en deg. Du är klar när du det går att forma allt till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär som ett kors i varje kaka. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma.