Varje år runt jul brukar jag göra saffransbiscotti och bjuda på jobbet. De är relativt enkla att göra och brukar vara väldigt uppskattade.
Ingredienser
1,5 pkt saffran (0,75 g)
75 g smör
2 ägg
1 nypa salt
2 dl socker
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hackade hasselnötter eller mandel (jag brukar ta betydligt mindre nötter så att det ska bli lättare att få till rullarna)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret med saffran i en kastrull. Låt svalna något.
Blanda mjöl och bakpulver på ditt bakbord. Rör ner de andra torra ingredienserna.
Gör en liten grop i mitten och häll i saffranssmöret, lite i taget och arbeta in i mjölblandningen. Tillsätt därefter äggen. Arbeta ihop till en deg och forma 4 avlånga rullar. Lägg dem på en plåt och strö lite mjöl över dem.
Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm tjocka bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20- 30 minuter.
1 kommentar:
Tack för receptet, låter fantastiskt och snart är det jul! Ha det gött!
Skicka en kommentar