lördag, december 09, 2006

Ischoklad

Det här är ett jättegott och uppskattat recept på ischoklad och det blir inte lika kladdigt som när man ska smälta blockchoklad.

Ingredienser

250-350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao
Polkagrisar

Smält fettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och florsocker mycket pösigt.
Rör ner kakaon.
Hacka polkagrisarna och rör ner dem i smeten.
Vispa ner fettet. Jag häller först sakta ner ungefär hälften av kokosfettet (200g) under omrörning och känner sedan av smeten, den ska inte bli mättade på kokosfett.

Klicka ut smeten i ischokladformar och ställ in i frysen.

Iskaka (även känd som elementkaka och radiokaka)

Ingredienser

350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao
Mariekex

Smält fettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och florsocker mycket pösigt.
Rör ner kakaon.
Vispa ner fettet.

Klä in en sockerkaksform i bakplåtspapper. Häll i smeten och varva med mariekex.

Ställ in i frysen.